В Україні наразі циркулює в цілому 12 різних підтипів штаму коронавірусу "Омікрон". Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

«Ми почали ще з кінця 2021 року запровадження такого методу дослідження, як секвенування. Це повноцінна розшифровка геному вірусу для того, щоб з'ясувати, які типи вірусів циркулюють в Україні», - розповів Кузін.

Він зазначив, що це дороговартісний та складний метод дослідження, який поки що виконується лише на рівні державної установи Центру громадського здоров'я МОЗ.

«Але впродовж 2023 року ми зможемо підключити додаткові точки для розширення цього методу», - сказав Кузін.

Окрім того, він повідомив, що в Україні методом секвенування було проведено з 24 лютого близько 900 досліджень.

«Майже 900 таких досліджень було проведено з початку війни, й цей процес не зупинявся, й станом на сьогодні ми фіксуємо в цілому 12 різних підтипів Омікрону, які циркулюють Україною», - розповів Кузін.

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко повідомляв, що наразі спостерігається невелике зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію. Проте, ситуація контрольована, а новий штам “Кракен” поки не призводить до складних наслідків перебігу хвороби.