росія розповсюджує інформацію про загрозу авіаударів по території України задля чергової психологічної атаки на українців.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте у Києві, передає УНН.

"Вона атакує нас і використовує будь-які варіанти авіації, використовує ракетні удари. Найважливіше, що з точки зору захисту ми напевне на найкращому рівні ніж будь-коли за всі часи незалежності. Тут можна подякувати нашим партнерам. ви бачите відсоток, який ми збиваємо. Ми приблизно розуміємо, що іноді гірше – 50-60 відсотків, іноді краще – доходимо до 80-85 відсотків", – сказав Зеленський.

Він також додав, що росія не випустить більше ракет, ніж тоді, коли в Україні був блекаут. Тоді по українській території окупанти випустили понад 100 ракет та дронів.

"Боятися нема сенсу. Очікувати від них квітів – бажання, також немає сенсу вірити в те, що вони говорять. Немає практики довіряти їм. Розраховувати на себе і ставитися до цих заяв, як до ще одної психологічної атаки з боку рф. Вірте в наші сили, найскладніший етап в нашому житті, я впевнений, ми змогли пройти тоді, коли не так багато у нас було партнерів», – зазначив Зеленський.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте сьогодні прибув до Києва, де у нього відбулася зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським.