Сенат (верхня палата парламенту) Італії переважною більшістю голосів схвалив представлену урядом резолюцію про продовження надання військової допомоги Україні до кінця 2023 року.

Як пише La Repubblica, Резолюція, представлена Міністром оборони Італії Гвідо Крозетто, була підтримана 143 сенаторами, проти проголосували 29 і ще один утримався.

Також члени італійського Сенату приблизно такою ж кількістю голосів підтримали дві резолюції опозиційних Демократичної партії і Блоку " дія!", які закликають до продовження військової допомоги Україні.

Резолюція про припинення поставок Києву зброї, яку внесли ліві і "зелені", була відхилена.

Рішення означає, що військова техніка та обладнання надаватимуться Україні для боротьби з російськими окупантами протягом усього 2023 року без необхідності окремої згоди італійських законодавців. Це відбувається на основі постанови, підтриманого італійським урядом на початку грудня.

Як сказав міністр оборони Італії Гвідо Крозетто, виступаючи в Сенат, Італія буде поставляти зброю Україні до тих пір, поки не почнуться мирні переговори з Росією.

"Я усвідомлюю, що військова допомога рано чи пізно повинна закінчитися, і закінчиться вона тоді, коли почнуться мирні переговори, на які ми всі сподіваємося", - сказав міністр Крозетто, якого цитує Reuters.

"Безперечно, ми всі хочемо миру, але цієї мети не можна досягти без надання допомоги країні, яка зіткнулася з односторонньою агресією з порушенням міжнародного права", - додав міністр.