Понад 1000 мігрантів на човнах прибули до узбережжя Італії після перетину Середземного моря пізно у суботу, передає УНН.

Минулої ночі човен із 487 людьми досяг портового міста Кротоне в регіоні Калабрія на півдні країни, повідомило інформаційне агентство ANSA. Берегова охорона супроводила човен у гавань.

Вранці судно берегової охорони доставило до порту міста Реджо-ді-Калабрія ще 584 мігранти. Сотні мігрантів ще дрейфували в морі на човнах, які фактично були непридатні для плавання.

За словами влади, через складні погодні умови та велику кількість людей операція з порятунку була «виключно складною».

Міністерство внутрішніх справ Італії нарахувало протягом останніх днів кілька тисяч мігрантів, які прибули на материк та на острів Лампедуза.

Берегова охорона Італії в останні дні зазнала різкої критики за те, що наприкінці лютого спочатку не змогла прийти на допомогу човну з більш ніж 150 мігрантами. Човен перекинувся.

У суботу - за два тижні після аварії - екстрені служби витягли з води тіло дівчини. Загалом загинуло щонайменше 74 особи.

До вечора четверга з початку року було зареєстровано понад 15 800 мігрантів. За попередні два роки їх було близько 6000.