В Італії затримали мафіозо Маттео Мессіна Денаро. Передбачається, що саме він стоїть на чолі відомої італійської мафії "Коза ностра".

Про це повідомив міністр оборони Італії Гвідо Крозетто.

Коли арештували Бернардо Провенцано 11 квітня 2006 року, Денаро став одним із нових лідерів сицилійської мафії.

Денаро було затримано вранці у понеділок, 16 січня, у приватній клініці у столиці Сицилії Палермо.

 

 

 

 

За повідомленнями італійської преси, карабінери заарештували та відвезли його у невідомому напрямку. Крім поліції, уточнюють газети, в операції із затримання Денаро було задіяно близько сотні військовослужбовців.

2002 року Маттео Денаро був заочно засуджений і засуджений до довічного ув'язнення за організацію численних вбивств. Зокрема, за вбивство в 1992 році прокурорів Джованні Фальконе і Паоло Борселліно, які займалися розслідуванням злочинів мафії, вибухи в Мілані, Флоренції та Римі в 1993 році, а також за викрадення, катування та вбивство 11-річного хлопчика. , але виступив як свідок держобвинувачення.

Крім того, є серйозні підстави вважати, що саме Денаро здійснював керівництво рекетирами, займався незаконним викидом відходів, відмиванням грошей і тіньовим обігом наркотиків для могутнього синдикату організованої злочинності, відомого як "Коза ностра".

Повідомляється, що він був протеже Тото Ріїни, глави клану Корлеоне, заарештованого в 1993 після 23 років в бігах.

Хоча Мессіна Денаро ховався від правосуддя з 1993 року, вважалося, що він все ще віддавав накази своїм підлеглим із різних секретних місць.