До брестської області білорусі, що межує з Україною, перекидають 103-ю вітебську бригаду сил спеціальних операцій (ссо) збройних сил республіки білорусь. Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн" у Telegram, передає УНН.

Повідомляється, що у напрямку брестської області білорусі прямо прямував великий ешелон із технікою цієї бригади. За мінімальними оцінками групи серед техніки є:

  • БТР - мінімум 10 одиниць;
  • МБТЗ "Кайман" - мін. 3 одиниці;
  • вантажівки МАЗи, Урали - мін. 25 одиниць;
  • бензовози - мін. 2 одиниці;
  • вагони пасажирські та вантажні.

Журналісти зазначають, що саме МБТЗ "Кайман" є характерною технікою для 103-ї бригади, що дозволяє говорити, що йдеться про перекидання саме цього підрозділу.

Також пізніше у моніторинговій групі повідомили, що спільнота залізничників білорусі підтверджує інформацію про перекиданняпідрозділу 103-ї вітебської бригади ссо зс рб у брестську область.

"Таким чином, є підстави вважати, що 103-ю вітебську бригаду також залучено до раптової перевірки бойової готовності, про яку міністерство оборони республіки білорусь повідомило сьогодні вранці. Є й інші варіанти з якою метою 103-а бригада перекидається до брестської області: це може бути, наприклад, ротація їхніх підрозділів у прикордонні з Україною, або бойове злагодження з підрозділами зс рф, які вчора були помічені у брестській області", - йдеться в повідомленні.