В адміністрації президента США Джо Байдена є три різні моделі того, як могло б виглядати припинення війни в Україні шляхом переговорів, але лише одну підтримує Президент Володимир Зеленський. Про це повідомляє УНН з посиланням на Washington Post.

"Є три різні моделі того, як могло би виглядати припинення війни шляхом переговорів, кожна з яких має прибічників у адміністрації. Одна з них, частина мирного плану, запропонованого Зеленським минулого місяця, включає, що росія йде з усієї території України, яку вона окупує, включаючи Крим і райони східного Донбасу, захоплені нею в 2014 році. Інший – відхід до ліній 2014 року. Третій рівень виходу включатиме Донбас, але не Крим", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що щодо останніх двох варіантів Зеленський дав зрозуміти, що не підтримає, зазначивши, що мир може настати лише тоді, коли російські окупанти відступлять з усієї окупованої території.

"Але на їхній особистій зустрічі в середу Байден запитав про "поточні думки Зеленського про те, як це має виглядати", - сказав високопосадовець.

Але він уточнив, що "на цей момент це свого роду академічна дискусія", оскільки немає жодних ознак того, що росія зацікавлена у розмові.