Італійська компанія Buzzi Unicem входить до п'ятірки лідерів цементної промисловості в Росії.

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло італійську компанію з виробництва цементу Buzzi Unicem до спонсорів війни, незважаючи на її заяву про відмову від будь-якої операційної участі у російському бізнесі. Про це повідомила прес-служба НАЗК у Telegram у середу, 8 березня.

Зараз компанія входить до п'ятірки лідерів цементної промисловості у Росії. З 2016 по 2021 рік російський підрозділ Buzzi Unicem сплатив податків та інших платежів до бюджету Росії у розмірі 62 млн гривень. Зазначається, що це, наприклад, вартість 206 ракет Точка У, однією з яких ворог завдав удару по залізничному вокзалу у Краматорську.

 

"Зокрема, Buzzi Russia співпрацює з міністерством оборони Росії та постачає свою продукцію найбільшим підконтрольним державі підприємствам, таким як Роснефть, керівництво якої перебуває під санкціями і має тісні зв'язки з президентом Росії, та Росатом, який був причетний до погроз усьому світу можливою ядерною трагедією на Запорізькій АЕС", – йдеться у повідомленні.

 

Також, за наявною інформацією, компанія висловлює велику подяку своїм мобілізованим співробітникам у російських соціальних мережах. Так дочірня SLK Cement здійснювала поставки до російського артилерійського підрозділу, до складу якого входять співробітники Buzzi, додали у НАЗК.

"Жоден акціонер так публічно і не засудив участь Buzzi Russia у російській війні і не закликав компанію відмовитися від російського бізнесу. Таким чином, продовження операцій Buzzi Unicem у Росії означає підтримку та спонсорування тероризму РФ", – йдеться у повідомленні.