На ранок четверга в Сполучених Штатах було скасовано понад 1800 авіарейсів. Сильний зимовий шторм перевернув плани поїздок з потрійною загрозою сильного снігопаду, вітру і сильного холоду, інформує УНН з посиланням на ABC News.

Принаймні п'ять штатів США - Кентуккі, Міссурі, Оклахома, Джорджія і Північна Кароліна - вже впровадили плани дій у надзвичайних ситуаціях, й інші, ймовірно, наслідуватимуть їхній приклад, оскільки "найсильніший вибух із Арктики ще попереду".

Імла та небезпечні дорожні умови вже спостерігаються в деяких частинах країни, охоплених небезпечним холодним фронтом.
За даними FlightAware, окрім 1825 скасованих рейсів станом на 17:50 за Грінвічем, було затримано понад 3700 інших рейсів у США та з них.

Синоптики AccuWeather заявили, що шторм може швидко перетворитися на так званий "бомбовий циклон" в результаті процесу, відомого як "бомбогенез", коли атмосферний тиск падає і маса холодного повітря стикається з масою теплого повітря.

Синоптик Національної метеорологічної служби (NWS) Майкл Чарнік опублікував у Твіттері відео, на якому водії борються із труднощами на шосе між Колорадо та Вайомінгом, де температура з холодним вітром впала до -40 градусів.