Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна не використовуватиме зброю більшої дальності, яку обіцяли Сполучені Штати, для ударів по території росії. Про це інформує УНН, посилаючись на Reuters.

"Ми завжди офіційно заявляємо нашим партнерам, що не будемо використовувати зброю, надану іноземними партнерами, для обстрілу російської території. Ми обстрілюємо тільки російські підрозділи на тимчасово окупованій українській території", - вчергове наголосив міністр.

Речник Пентагону Пет Райдер у п'ятницю, 3 лютого, повідомив, що ракети GLSDB дальністю до 150 км увійдуть до нового пакету допомоги Україні від США.

Пізніше на сайті Міністерства оборони США оприлюднили повний список озброєння, яке увійде у пакет військової допомоги для України. Він включає протитанкові ракети, артилерійські боєприпаси, а також звичайні та далекобійний ракети для HIMARS, бронетранспортери та іншу техніку.

Нагадаємо

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що танкова коаліція за Україну народилася і активно розвивається. Він анонсував надходження значної кількості сучасних танків.