Верховна Рада ухвалила в цілому зміни до Державного бюджету на 2023 рік. Про це повідомила голова комітету з питань бюджету Роксолана Підласа у Facebook, пише УНН.

За цей законопроект №9105, за основу та в цілому віддали 325 голосів, повідомив нардеп з фінансового комітету Ярослав Железняк.

Закон, зі слів Підласої, передбачає збільшення видатків державного бюджету на 537,2 млрд грн, з яких 96,5% спрямовуються на сектор національної безпеки і оборони.

518 млрд виділяють на безпеку та оборону і ще 19 млрд на резервний фонд.

"Зокрема, 518 млрд грн спрямовується на потреби війська (грошове забезпечення військових, харчування, та виробництво і закупівлю спеціального обладнання, зокрема БПЛА). 19 млрд грн спрямовується на поповнення резервного фонду державного бюджету, який використовується для непередбачених та невідкладних заходів", - повідомила Підласа.

З її слів, бюджетний комітет додав до проекту закону норму про те, що кошти резервного фонду мають бути використані, зокрема, на виплату одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців (не менше 3 млрд грн у 2023 році) та на будівництво фортифікаційних споруд (не менше 2 млрд грн).

Як зауважив нардеп з фінансового комітету Ярослав Железняк, ніколи ще не змінювали Бюджет країни на +537 млрд грн одночасно. "Виходить новий рекорд в історії України", - написав Железняк у Telegram. 

Закон набуде чинності після підпису Президентом.