Державний бюджет на 2024 рік можуть ухвалити до кінця тижня, з документа прибрали додаткові витрати на музей Голодомору та ремонти фасадів держбудівель, повідомила у четвер в ефірі телемарафону голова бюджетного комітету, народна депутатка Роксолана Підласа, передає УНН.

Відповідаючи на запитання, коли буде поставлена крапка у питанні Держбюджету на наступний рік, Підласа вказала: "Сподіваюся, що найближчими днями, до кінця тижня".

"Я думаю, що ми побачимо на табло понад 260 голосів за бюджет. (...) Ми зберегли статті видатків і доходів на тому ж рівні, які були закладені до першого читання. Але ми скоротили практично усі капітальні видатки. Там трохи залишалися кошти на будівництво другої черги музею Голодомору, ми це викреслили, ми також викреслили видатки на ремонт фасадів різних державних органів, ну, і крім того, збільшили трохи видатки на соціальну допомогу", - сказала Підласа.

Нагадаємо

Профільний комітет рекомендував ВР ухвалити в цілому проект Бюджету-2024. Як повідомлялося, доходи до другого читання пропонували збільшити на 22 млрд грн.