Багато жінок хоч раз задавалися питанням, як накрутити волосся в домашніх умовах, якщо плойки немає або не хочеться палити нею волосся. УНІАН назвав кілька способів зробити акуратні і стійкі локони в домашніх умовах.

Вологе волосся в пучку

Це найпростіший спосіб зробити локони, для якого потрібна лише гумка для волосся. Закрутіть вологе волосся в тугий пучок і закріпіть гумкою. Для кращого результату попередньо змастіть волосся гелем для укладання. Залиште пучок на ніч або на кілька годин, якщо волосся добре закручується.

Косички

На довгому і середньої довжини волоссі можна зробити кучері з кісок. Це дуже просто. Заплітати рекомендується злегка вологе волосся після миття. Чим тонші косички, тим дрібнішими будуть кучері. Залиште коси на ніч і розплетіть їх вранці. А якщо у вас мало часу, підсушіть вологі коси теплим феном і відразу розпустіть.

Саморобні папільйотки

Так називають тонкі джгути, на які дами накручували волосся до винаходу бігудів. Папільйотки можна зробити з будь-яких довгих предметів - смужок тканини, паперу, стрічки, і навіть шкарпеток або колготок.

Накрутіть пасмо мокрого волосся на обраний предмет, зафіксуйте і зав'яжіть на голові в вузол. Тримайте волосся зв'язаним, поки воно не висохне (краще кілька годин). Потім акуратно розпустіть волосся. Запам'ятайте: чим менше пасмо, яке ви накручуєте, тим більш вираженими будуть локони.

Гумки для волосся

На короткому волоссі локони можна зробити за допомогою безлічі тонких гумок для волосся. Невеликі пасма вологого волосся закрутіть в щільні джгути, потім накрутіть кілька разів навколо своєї осі і закріпіть такі "дульки" гумками. Після цього бажано скропити волосся лаком. Походіть так кілька годин, потім розпустіть волосся.

Як накрутити коротке волосся / фото ua.depositphotos.com

Шпильки

Якщо у вас є багато шпильок - з їх допомогою можна зробити пружинисті і стійкі кучері. Робити зачіску потрібно на вологе волосся. Розділіть волосся на тонкі локони і намотайте кожне пасмо на кінці шпильок у формі вісімки. Закріпіть закручені локони гумкою. Дочекайтеся повного висихання волосся і акуратно зніміть шпильки.