TikTok змушений продовжувати видаляти музику з платформи через розбіжності щодо роялті з Universal Music Group (UMG).

TikTok почав видаляти більше музики зі своєї платформи в рамках триваючого конфлікту з Universal Music Group (UMG) щодо роялті. Про це повідомляє ВВС.

Додаток вже видалив пісні артистів, підписаних з лейблом, але тепер він змушений робити те саме і з авторами.

Це означає, що пісні таких виконавців, як Гаррі Стайлз, Тейлор Свіфт, Біллі Айліш, The Weeknd та Адель, які написали пісні разом з артистами, підписаними з Universal, незабаром теж зникнуть із застосунку.

Відомо, що музика Universal була ліцензована TikTok до початку цього року, але вони припинили дію ліцензії після того, як не змогли домовитися про те, скільки додаток має платити артистам.

Як наслідок, на початку лютого каталог записів лейблу, який налічує близько трьох мільйонів пісень, було видалено з TikTok.

Наприкінці тижня закінчується термін дії угоди про публікацію каталогу, а це означає, що з платформи буде вилучено ще чотири мільйони пісень.

У свою чергу TikTok опублікував відкритий лист, в якому написав: "Сумно і прикро, що Universal Music Group поставила власну жадібність вище за інтереси своїх артистів і авторів пісень. Незважаючи на неправдивий наратив і риторику Universal, факт залишається фактом: вони вирішили відмовитися від потужної підтримки платформи з більш ніж мільярдом користувачів, яка слугує безкоштовним інструментом для просування та відкриття їхніх талантів".