Застосунку дозволять працювати далі лише якщо він не буде пов'язаний з китайськими компаніями. Відповідна ініціатива наразі перебуває у стадії законопроєкта.

У США готують закон, який передбачає заборону в країні соціальної мережі TikTok, якщо зберігатимуться зв'язки між застосунком та китайською технологічною компанією ByteDance. Відповідний законопроєкт підтримав Комітет Палати представників Конгресу з енергетики та торгівлі, повідомляє Reuters.

Зазначається, що документ одноголосно підтримали 50 законодавців.

Законопроєкт спрямований на розрив зв'язків між TikTok та будь-якою "контрольованою Китаєм структурою", зокрема і ByteDance.

Автори документа дають компанії шість місяців на те, щоб продати соцмережу. Якщо це не буде зроблено, передбачається заборона на розповсюдження TikTok у США.

Американські законодавці сподіваються швидко вжити заходів і заявили, що Палата представників США може розглянути законопроєкт найближчими тижнями.

У компанії ByteDance відреагували на голосування.

"Це законодавство має заздалегідь визначений результат: повна заборона TikTok у Сполучених Штатах. Уряд намагається позбавити 170 мільйонів американців їхнього конституційного права на вільне самовираження. Це завдасть шкоди мільйонам компаній, позбавить артистів доступу до аудиторії та знищить засоби до існування незліченних творців по всій країні", - заявили в компанії ByteDance.

Перед голосуванням американські законодавці провели закритий секретний брифінг на тему національної безпеки та власності TikTok у Китаї.

Демократ у комітеті Френк Паллоне висловив сподівання, що закон "змусить відмовитися від TikTok, і американці зможуть продовжувати використовувати цю та інші подібні платформи без ризику".

Читайте також:
У США масово протестують проти заборони абортів
Зеленського просять заборонити TikTok
Две американские компании стремятся купить TikTok
Госдеп США пригрозил запретом TikTok