Кремль надіється такими терактами добути схвалення російського суспільства на нову хвилю мобілізації, вважають в ЦПД.

Кремль намагається переконати своє населення в тому, що стрілянини в "Крокус сіті холі" буцімто причетна Україна, щоб добути, таким чином, згоду суспільства на нову хвилю мобілізації. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД) на своєму Telegram-каналі в суботу, 23 березня.

Теракт у підмосковному Красногорську може виявитися спланованим кроком спецслужб РФ. Про це свідчать звинувачення Москви проти Києва.

"Щоб звинуватити Україну та (здобути) привід для нової хвилі мобілізації в РФ. Звинувачення України, які лунають з РФ, вже підтверджують цю версію", - зазначається в повідомленні.

У Центрі нагадали, що можливість терактів на території Росії передбачала розвідка США. Посольство США в РФ інформувало, що подібне може статися на початку березня та закликало своїх громадян уникати громадських місць. Аналогічні побоювання виказували посольства Великої Британії, Німеччини та ще кількох країн Заходу.

ЦПД наводить і думку ГУР України: там теж стверджують, що подія в Крокусі - свідома провокація путіна. Відповідні прецеденти світ вже бачив. Відомство закликало світ та українців не дати ввести себе в оману.


Довідка

Свого часу Кремль намагався виправдати війну проти Чечні масовим терактом на каширському шосе. Ця подія сталася в Москві в 1999 році. Тоді агент ФСБ заклав під будинок росіян вибухівку. 

Як відомо, в концертному залі Крокус Сіті Холл у підмосковному Красногорську  22 березня сталася стрілянина.