Якщо транспортний засіб не зареєстровано в Латвії і виявлено, що він незаконно використовується, то його буде конфісковано і передано Україні.

Сейм Латвії ухвалив поправки до Закону про дорожній рух, які передбачають заборону на в'їзд до Латвії транспортних засобів, зареєстрованих у Білорусі. Про це повідомляє Apollo.

Якщо транспортний засіб не зареєстровано в Латвії і виявлено, що він незаконно використовується в дорожньому русі, то його буде конфісковано і передано Україні.

Поправки передбачають, що автомобілі з білоруськими номерами мають залишити територію Латвії або бути перереєстровані в Латвії протягом трьох місяців із моменту набуття законом чинності.

Також передбачається, що несанкціоноване використання зареєстрованого в Білорусі транспортного засобу може бути покарано штрафом у розмірі від 750 до 2 тисяч євро, а сам транспортний засіб конфісковано.

Як відомо, минулого року в Латвії набули чинності ухвалені парламентом поправки до Закону про дорожній рух, згідно з якими з середини лютого 2024 року заборонено перебувати транспортним засобам, зареєстрованим у Росії.