Машини підуть на потреби військової адміністрації міста Генічеськ Херсонської області, армійських частин Міноборони тощо.

У вівторок уряд Латвії ухвалив рішення безкоштовно передати Україні 12 автомобілів, які були конфісковані у нетверезих водіїв, на потреби військової адміністрації міста Генічеськ Херсонської області, армійських частин Міністерства оборони, Харківського центру допомоги Valkiva, ради селища Китайгород, комунального некомерційного підприємства Львівське територіальне медичне товариство та медичного Інституту Національної академії медичних наук України. Про це повідомляє Rus.LSM.

У Латвії за керування автомобілем у стані сильного алкогольного сп'яніння (коли кількість алкоголю в крові перевищує 1,5 проміле) можуть конфіскувати автомобіль або ж, якщо водій керує не своїм транспортним засобом, він має сплатити суму, еквівалентну вартості авто.

Сейм ухвалив правки до закону про підтримку цивільного населення України, що надають можливість безплатно передавати транспортні засоби, які належать державі, власності уряду України для підтримки українського суспільства.

Латвія вже неодноразово передавала Україні конфісковані автомобілі, а тепер зобов'язалась допомогти відновити Чернігівську область. У межах програми допомоги буде виділено понад п'ять мільойнів євро. 

З лютого 2022 року латвійська допомога Україні сягнула понад 600 мільйонів євро.