До кінця року мають бути завершені протиаварійні та консерваційні заходи в Одеській філармонії. Такої домовленості у ході зустрічі дійшли заступник голови Одеської ОВА Андрій Фігель, керівництво Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства ОВА з представниками підрядної організації, яка виконує ремонтно-реставраційні роботи будівлі Одеської обласної філармонії, передає УНН.

Також, в ході зустрічі архітектором проєкту надано поетапний план екстреного вирішення невідкладних першочергових робіт для закриття фундаменту від шкідливого впливу навколишнього середовища. Також обговорено терміни виконання робіт та обстежено виконані роботи з укріплення фундаменту всередині будівлі.

«До кінця року мають бути завершені протиаварійні та консерваційні заходи», - йдеться у повідомленні.

В Одеській ОВА нагадали, що Одеській обласній філармонії у 2021 році виповнилося 90 років. Заснована вона в 1931-му. Це пам’ятка архітектури національного значення.

Унікальності будівлі надає і те, що дерев’яна стеля із ліванського кедра виконана без жодного цвяха. Головний зал на тисячу місць за красою і акустичними властивостями вважається одним із найкращих у Європі.

Тому, у зв’язку з необхідністю ремонтно-реставраційних робіт, Кабінетом Міністрів України у 2021 році видано розпорядження «Про затвердження розподілу у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт пам’яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності». Міністерством культури та інформаційної політики України забезпечено погодження розподілу відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.