Попри складну ситуацію на Близькому Сході, Україна залишається пріоритетом для світу. Про це глава Офісу президента Андрій Єрмак розповів у інтерв’ю Наталії Мосійчук, яке було записано на Мальті під час зустрічі радників із питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики щодо української «Формули миру», повідомляє УНН.

«Останні тижні ця інформація заполонила медіа, але на саміті на Мальті ми більшість часу говорили про війну росії проти України, про допомогу Україні. На всіх двосторонніх зустрічах підтверджується, що попри ситуацію на Близькому Сході, Україна залишається пріоритетом», - сказав він.

Водночас глава Офісу зазначив, що не можна зупинятися на досягнутому та думати, що подібна підтримка України збережеться назавжди, оскільки війна продовжується і її ще потрібно виграти.

Також він додав, що події в Ізраїлі вплинули на стосунки України з арабським світом. Водночас, присутність країн Перської затоки на саміті та їх увага до українського питання доводить, що цей вплив не був негативним.