Процесуальний керівник справи наголосив, що мова йде про події не 10-річної давнини, а 2020-2021 років.

В Офісі генпрокурора заперечують наявність політичної вмотивованості чи тиску на бізнес у справі засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепи. Про це заявив процесуальний керівник цієї справи прокурор Євген Сльота в ефірі телемарафону.

Сльота зазначив, що у провадженні про розкрадання стратегічних земель Київської ГЕС йдеться про події не 10-річної давнини, а 2020-2021 років. За його словами, розслідування було розпочате у 2021 році і об’єднане з іншим, яке також стосується заволодіння землями в межах дамби Київської ГЕС.

"Об’єднаному провадженню було автоматично присвоєно номер провадження, розпочатого раніше", - пояснив він.

За його словами, є підстави вважати, що Мазепа мав намір виїхати за межі України з метою ухилення від кримінальної відповідальності.

"У слідчих було достатньо підстав вважати, що підозрюваному було відомо про те, що в кінці минулого року у цьому ж провадженні групі з восьми осіб було повідомлено про підозру. Шістьох з них було взято під варту, одну особу оголошено в розшук. Саме тому, на думку слідства, підозрюваний 18 січня вчинив спробу виїхати за межі України", - пояснив Сльота.

Прокурор наголосив, що суд при обранні запобіжного захожу підтвердив обґрунтованість підозр та ризиків, на які вказувала сторона обвинувачення.

Євген Сльота зазначив, що запобіжний захід повинен забезпечувати виконання підозрюваним процесуальних обов’язків та запобігати спробам переховуватися від слідства, а розмір застави не повинен дублювати розмір збитків.

"Зважаючи на те, що ці особи володіють значними фінансовими можливостями, а також набули внаслідок злочинної схеми численне рухоме та нерухоме майно, був визначений відповідний розмір застави. Жодної політичної вмотивованості чи тиску на бізнес у цій справі немає", - додав він.