Вайнштайна судили двічі: у Нью-Йорку, де 2020 року його засудили до 23 років в'язниці за зґвалтування двох жінок; і в Каліфорнії, де його засудили до 16 років ув'язнення за зґвалтування актриси в готелі Беверлі-Хіллз.

Суд Нью-Йорка скасував вирок за зґвалтування, винесений проти голлівудського магната Харві Вайнштейна у 2020 році, та призначив у цій справі новий суд. Про це у четвер, 25 квітня, пишуть Associated Press і The New York Times.

 

У рішенні йдеться, що вирок було ухвалено без належного судового розгляду. Апеляційний суд пояснив, що прокурори викликали свідків, свідчення яких не мали відношення до справи.

 

Крім того, за версією апеляційного суду, який розглядає справу проти Вайнштайна, суддя припустився помилки, допустивши перехресний допит продюсера таким чином, щоб представити його в "вкрай упередженому" світлі.

 

"Виправленням цих кричучих помилок є новий судовий розгляд", - йдеться у рішенні.

 

У 2020 році Вайнштайн, який у минулому був одним із наймогутніших людей у Голлівуді, був засуджений до 23 років ув'язнення за звинуваченнями в сексуальному насильстві.

 

72-річний Вайнштайн залишиться у в'язниці, оскільки продовжує діяти інший вирок, винесений у Каліфорнії: там він був засуджений до 16 років позбавлення волі.

 

Звинувачення проти Вайнштайна почали надходити в 2017 році і стали початком руху #MeToo, який викрив сексуальне насильство на найвищих рівнях голлівудської кіноіндустрії, а також за її межами.