Пекарню, по якій було влучання, окупанти відкрили для випікання хліба для фронту, а у сусідньому кафе у цей час було зібрання колаборантів.

У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області стався удар по пекарні і кафе, які окупанти використовували для своїх потреб, зокрема, харчувалися та проводили наради, а також пекли хліб для фронту. Приліт стався якраз під час зібрання колаборантів. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на Лисичанську міську військову адміністрацію.

Зазначається, що ця пекарня відкрилася після російської окупації міста.

"Заклад, про який йде мова, окупанти використовували у своїх цілях. В ньому вони харчувались й проводили наради... Її запустили, аби випікати хліб для фронту", – розказали в Лисичанській МВА.

Там додали, що приліт по пекарні був в той час, коли там зібрались колаборанти.

"Той список загиблих, що гуляє по мережі інтернет, складають здебільшого колаборанти, як, наприклад, [В’ячеслав] Фірсов, який в березні перейшов на сторону окупантів", – додали у Лисичанській МВА.

У неділю проросійські пропагандисти повідомляли, що у день удару по будівлі кафе Адріатік та пекарні зібралися на святкування місцеві чиновники-колаборанти.

"В кафе саме розпочалося святкування дня народження господаря пекарні… Серед гостей верхівка МНС, прокурори, депутати місцеві… Усі вони загинули", – йдеться у повідомленні.