За свою роль у серіалі "Пуститися берега" Марголіс був номінований на премію Еммі у категорії найкращий запрошений актор у драматичному телесеріалі, а також на премію Сатурн за найкращу гостьову роль у телесеріалі.

Актор Марк Марголіс, який зіграв наркоторговця Гектора Саламанку в серіалах "Пуститися берега" та "Краще дзвоніть Солу", помер у віці 83 роки. Про це повідомляє The Hollywood Reporter із посиланням на заяву його сина.

 

Повідомляється, що Марголіс помер 3 серпня у лікарні Mount Sinai у Нью-Йорку після нетривалої хвороби.

 

Марголіс народився 1939 року у Філадельфії, а в юності переїхав до Нью-Йорка, щоб займатися акторською майстерністю. Там він отримав ролі у постановках Бродвейського театру та зіграв у більш ніж 50 п'єсах в інших театрах. З 1976 року актор почав зніматися у кіно.

 

Світова популярність прийшла до Марголіса після появи в серіалі "Пуститися берега" (Breaking Bad) та його приквелі (і одночасно сіквелі) "Краще дзвоніть Солу" (Better Call Saul).

 

У цих фільмах він зіграв роль мексиканського наркоторгівця Гектора Саламанки, який значну частину кінострічки проводить в інвалідному візку і не може говорити через перенесений інсульт. Тому йому часто доводиться використовувати для спілкування лише міміку та жести.

 

За цю роль він у 2012 році був номінований на премію Еммі.

 

Марголіс грав у таких проектах як "Обличчя зі шрамом", "Ейс Вентура: Розшук домашніх тварин", "Реквієм по мрії", "Фонтан", "Рестлер", "Кримінальні історії", "Санта-Барбара", "Ганнібал", "Секс у великому місті", "Чорний лебідь", "Американська історія жахів: Психлікарня", "12 мавп", "Блудлива Каліфорнія", "Зоряний шлях", "Коломбо".