Щодо свого вчинку дівчина сказала правоохоронцям, що повторила дії, які побачила в інтернеті.


На Одещині правоохоронці знайшли неповнолітню дівчину, яка жорстоко поводилася зі своїм собакою та знімала знущання на відео. Про це повідомила пресслужба обласної поліції в суботу, 27 січня.

Поліцейські виявили в інтернеті відео, на якому видно, як неповнолітня дівчина знущалася з собаки. Вона наносила тварині поранення лезом, які спричиняли кровотечу. Крім того, дівчина знімала свої дії на телефон, коментуючи їх. 

Правоохоронці встановили, що на відео жителька Подільського району. За місцем її мешкання виявили й тварину. 

 

З’ясувалося, що собаці, якого родина свого часу взяла з вулиці, юна власниця спричинила тілесні ушкодження два роки тому. Свої дії вона зняла на телефон і опублікувала у закритому Telegram-каналі. По відкритих соціальних мережах відео почало "гуляти" тільки зараз.

На той час дівчині було 12 років, тобто вона не досягла віку, з якого настає кримінальна відповідальність за скоєний злочин. Відтак поліцейські клопотатимуть у суді щодо застосування відносно неї заходів виховного характеру.
 

 

 

Зазначається, що неповнолітня виховується у повній родині, яка раніше не потрапляла у поле зору правоохоронців і характеризується за місцем мешкання позитивно.

 

Мати пояснила, що ніколи не помічала за донькою жорстокості. Вони приютили двох собак та доглядали за ними. Сама ж дівчина щодо свого вчинку сказала, що повторила дії, які побачила в інтернеті.

 

У родини вилучили обох собак та передали на обстеження ветеринару, а потім до притулку.