Служба безпеки України затримала чиновника Одеської обласної військової адміністрації за системну корупцію, передає УНН з посиланням на пресслужбу СБУ.

Високопосадовцем, як вказано, виявився заступник начальника одного з управлінь Одеської обласної військової адміністрації. Зокрема, він налагодив масштабний злочинний механізм одержання грошей від підприємців, повідомили у СБУ.

За різні суми хабарів, за даними спецслужби, він пропонував комерсантам своє сприяння у «безперешкодному» виділенні земельних ділянок у південному регіоні. СБУ задокументували факт вимагання від місцевого підприємця 60 тисяч доларів. За цю суму він «гарантував» бізнесмену виділення в оренду двох земельних площ на узбережжі Дунаю, вказали у СБУ.

Правоохоронці затримали посадовця біля адміністративної будівлі обласної військової адміністрації під час отримання ним першої частини хабара у 40 тисяч доларів.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує покарання до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.