Через десятки свідків окупанти вимушені були зізнатись, що під час турніру з самбо вони демонстрували дітям ручний протитанковий гранатомет.

В одному із спортивних комплексів тимчасово окупованого Мелітополя росіяни влаштували вибух під час дитячих змагань. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров у Telegram в суботу, 17 лютого.

"Мешканці повідомляють, що сьогодні під час проведення спортивних змагань в мелітопольському спортивному комплексі №3 було чутно потужний вибух, який незабаром почав супроводжуватись терміновою евакуацією дітей з будівлі. На місце приїхали швидкі та "міліція". Будівля, звісно, оточена, віконне скло вилетіло" – написав він.

Пізніше Федоров додав, що через десятки свідків росіяни вимушені були зізнатись, що під час турніру з самбо вони демонстрували дітям ручний протитанковий гранатомет.

""Демонстрант" натиснув на курок. Як результат – декілька людей отримали травми. Зазначу, що інцидент трапився у спорткомплексі, переповненому дітьми та батьками. Намагаючись мілітаризувати наших дітей на ТОТ, ворог остаточно вижив з розуму", – додав очільник області.

У свою чергу російський Слідчий комітет підтвердив інцидент у Мелітополі.

"Під час демонстрації зброї (ручного протитанкового гранатомета) під час турніру з самбо було зроблено мимовільне натискання на курок. В результаті сталася детонація боєприпасу, кілька людей отримали незначні травми, їм надано медичну допомогу, ніхто не госпіталізований", – розповіли окупанти і запевнили, що "проводиться процесуальна перевірка".