Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції НПУ Олексій Білошицький прокоментував у своєму Facebook інцидент, в результаті якого поліція затримала чоловіка інста-блогерки, передає УНН.

«Ситуація, коли вирішили скористатись публічністю, аби виправдати свою поведінку і свої порушення. І можливо, в інших випадках, це могло б дійсно допомогти і в усьому б звинуватили б звичайних службовців (правоохоронців, чи ні), які робили свою роботу, але не мають розкрученої сторінки в інсті. Але ж, хлопці і дівчата, ви ж знаєте, що Патруль не буде мовчати», – повідомив Білошицький

З його слів, "інста блогерка mari___my_ray нещодавно виклала гнівний пост про зраду і поганих поліцейських, які ні за що затримали її чоловіка". Проте, є відео, яке виклала сама блогерка. "Мене особисто вразив момент, коли люди їдуть по місту 160км/год, піджимають інших водіїв, зганяють з дороги… і навіть викладають це в сторіс", - зауважив Білошицький.

«По початку самої події і власне, що привернуло увагу поліцейських і чому зупинили – недотримання безпечної дистанції та інтервалу, невикористання попереджувальних сигналів під час зміни напрямку руху. Що після зупинки? Хамство, тикання поліцейським, бикуваті запитання і погрози, що знімаємо. На неодноразові прохання поліцейських пред’явити посвідчення – нічого, аж поки не попросили вийти з авто. Тоді вийшов, надав документи і, можливо, подальший конфлікт було б вичерпано. Але!» – зазначив Білошицький.

Він зазначив, що разом з авто також вийшла інста-блогерка і вирішила втрутитись в подію. "Поліцейський тильною стороною руки (дивіться на відео) намагався відгородити її від проїжджої частини та віддалити на безпечну дистанцію, але! Чоловік інста-блогерки, замість того, щоб самому їй зробити додаткове зауваження і сказати відійти,
одразу здійснив напад на поліцейського і в подальшому чинив протидію затриманню та наніс тілесні ушкодження патрульному в процесі", - розповів Білошицький.

«Далі можна довго коментувати і описувати те, що "накрутила" у своїх постах інста-блогерка, тож прокоментую лише один скрін, який додаю."Он их не бил никак", "Мне страшно жить в этой стране", "жертва агрессии", "страшно жить в этой стране", "страшно на дорогой машине". Ні, я вважаю, що страшно може бути всім іншим громадянам, які можуть зіткнутись з такими жертвами, як на дорозі, так і в житті. А потім ще їх же і будуть намагатись булити і мобити в мережі… верх цинізму», – додав Білошицький.

Наразі порушника затримано в порядку статті 208 КПК України.

У Києві працівники патрульної поліції зупинили водія за порушення правил дорожнього руху. При спілкуванні з правоохоронцями чоловік агресивно себе поводив та скоїв напад на поліцейського. Наступні п’ять років він може провести за ґратами.