У Міністерстві охорони здоров'я закликають українців вакцинуватися проти грипу і COVID-19, особливо це стосується груп ризику.

За тиждень захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції серед дітей зросла на 31%. Про це сьогодні, 9 лютого, повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

"Захворюваність на ГРВІ, грип та COVID-19 у порівнянні із попереднім тижнем серед дітей зросла на 31%, серед дорослих - на 12,9%. Перевищення епідпорогу зареєстровано в Житомирській, Хмельницькій, Вінницькій та Чернівецькій областях.За тиждень з 29 січня по 4 лютого в країні на ГРВІ захворіло 226 338 українців, із них 125 556 - діти віком до 17 років. Госпіталізовано6 924 людини, із них 4 232 - діти", - йдеться в повідомленні міністерства.

Повідомляється, що в 22 регіонах країни зафіксована циркуляція вірусів грипу типів А та В.

"З 29 січня по 4 лютого зареєстровано 13 летальних випадків серед пацієнтів із діагнозом "грип". Загалом з початку сезону зареєстровано 35 летальних випадків. У 3 105 осіб з 29 січня по 4 лютого виявили COVID-19. Зареєстровано 28 летальних випадків через ускладнення від COVID-19. Всі померлі не мали профілактичних щеплень проти грипу та COVID-19", - зазначають у МОЗ.

У міністерстві закликають українців вакцинуватися проти грипу і COVID-19 і запевняють, що всі області забезпечені вакциною проти COVID-19, а також близько 12 тисяч доз вакцини проти грипу розподілені в регіони для проведення безоплатних щеплень людей із групи ризику.

"До груп ризику належать люди старше 60 років, діти від 6 місяців, вагітні, люди з хронічними захворюваннями, а також люди з професійної групи ризику, які працюють з населенням та у великих колективах (медпрацівники, вчителі, продавці тощо)", - йдеться далі в повідомленні.