Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявив, що розкриття походження Covid-19 є моральним імперативом, і всі гіпотези повинні бути вивчені, передає УНН.

Директор ФБР Крістофер Рей в інтерв'ю Fox News заявив, що пандемія COVID-19, скоріше всього, була спричинена витоком із лабораторії в китайському місті Ухань.

Палата представників США проголосувала за розсекречення інформації походження коронавірусу.

"Розуміння походження Covid19 та вивчення всіх гіпотез залишається науковим імперативом, щоб допомогти нам запобігти майбутнім спалахам і моральним імперативом заради мільйонів людей, які померли, і тих, хто живе з довгим Covid", - написав Тедрос Адханом Гебрейєсус у Твіттері.

У 2021 році група під керівництвом ВООЗ провела тижні в Ухані та його околицях, де були зареєстровані перші випадки захворювання людей, і заявила у спільному звіті, що вірус, ймовірно, був переданий від кажанів людям через іншу тварину, але необхідні подальші дослідження.

З того часу ВООЗ створила наукову консультативну групу з небезпечних патогенів, але ще не дійшла якихось висновків про те, як почалася пандемія, заявивши, що ключових даних наразі немає.