Ігор Кузін зазначає, що нинішні показники охоплення обов'язковими щепленнями нижчі за торішні.

Показники охоплення обов'язковими щепленнями дітей до 16 років в Україні нижчі за торішні. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє прес-служба МОЗ у вівторок, 1 серпня. 

За його словами, мовиться про щеплення проти дифтерії та правця, які необхідно повторити у віці 6 і 16 років, і другу вакцинацію для дітей проти кору, паротиту та краснухи у віці шести років.

"Однак охоплення профілактичними щепленнями дітей не досягає рекомендованого рівня і становить 48% річного плану станом на кінець липня", - наголосив посадовець.

За його словами, нині найменше щеплень в 16 років проти дифтерії та правця отримали діти у Львівській, Вінницькій, Одеській областях.

Крім того, низькі рівні охоплення вакцинацією проти кору, паротиту, поліомієліту та краснухи відзначають у Чернівецькій, Одеській, Чернігівській та Львівській областях.

Лікарні та пункти щеплення на рівні кожної області нині забезпечені необхідними вакцинами, дефіциту чи відсутності необхідних вакцин, які гарантовані державою і безоплатні для українців, нема, зауважив чиновник.

Понад 12 млн українців досі не зробили перше бустерне щеплення проти COVID-19, зазначає Міністерство охорони здоров'я. Для формування імунітету рекомендовано отримати чотири щеплення. Загальний рівень охоплення щепленнями серед населення залишається нижчим за 70% серед загального населення і 30% - серед українців старше 60 років. В Україні на сьогоднішній день є понад сім мільйонів доз вакцини від COVID-19.