Дослідники вважають, що для того, щоб забезпечити наше майбутнє, ми повинні прагнути не тільки до зеленішого, а й до здоровішого світу.

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) спровокували значний стрибок кількості випадків захворювання на рак у всьому світі до 2050 року. Прогнозоване зростання становитиме 77 %, тобто близько 35 мільйонів нових випадків раку. У свою чергу, вчені назвали чинники, які викликають це захворбвання. Про це пише France 24.

"Забруднення повітря, особливо дрібними частинками, які містяться у вихлопних газах і можуть проникати глибоко в легені, досягаючи крихітних повітряних мішечків - альвеол, де відбувається обмін киснем і вуглекислим газом. Тут вони викликають запалення і порушують роботу клітин, що призводить до раку. Це тонкий, але небезпечний процес, коли захисні механізми легень ненавмисно запускають ланцюгову реакцію, яка може закінчитися утворенням пухлини", - кажуть дослідники.

Окрім забруднення повітря, на прогноз ВООЗ впливає зростання населення, з чим зростає і кількість випадків захворювання на рак.

Також експерти кажуть, що люди живуть довше, а оскільки ризик захворіти на рак збільшується з віком, це теж сприяє зростанню захворюваності.

Серед інших чинників, які викликають рак, психічне благополуччя і вплив таких речовин, як тютюн і алкоголь.