Зловживання соком додає багато калорій до денного раціону і призводить до стрибків рівня глюкози в крові.

Щоденне вживання склянки або більше 100% фруктового соку може сприяти збільшенню ваги тіла дітей і дорослих. Про це свідчить дослідження 25 дорослих і 17 дітей, опубліковане у журналі JAMA Pediatrics, повідомляє CNN.

Вчені кажуть, що у дітей кожна додаткова порція 100% фруктового соку на день була пов’язана зі зміною індексу маси тіла (ІМТ) на 0,03. У дорослих ІМТ змінився на 0,02.

"Одна з основних проблем вживання соку полягає у його кількості. Наприклад, склянка соку — це приблизно три апельсини. Але чи не часто ми їмо по три апельсини за раз. А якщо говорити про сік, то випивши одну скланку, за хвилину-дві ми можемо повернутися за ще однією. Зловживання соком додає багато калорій до денного раціону і призводить до стрибків рівня глюкози в крові. Споживання фруктів зменшує ризик зловживання", - додали науковці.

За їх словами, постійне підвищення рівня цукру в крові може призвести до резистентності до інсуліну, метаболічного синдрому, діабету, хвороб серця, ожиріння та інших хронічних захворювань.

Читайте також:
Знайдений високоефективний препарат від зайвої ваги