Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій рекомендував парламенту ухвалити за основу проєкт закону, який передбачає проведення ДПА для учнів 9 та 11 класів з 4 обов'язкових предметів. Про це повідомив голова комітету Сергій Бабак у Telegram, передає УНН.

"Перші кроки до ДПА та ЗНО у 2024! На засіданні комітету одноголосно було прийнято рішення рекомендувати ВР прийняти за основу проєкт закону 9046", - повідомив він.

Зазначається, що в разі його ухвалення, з наступного навчального року ДПА буде у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО)/національного мультипредметного тесту (НМТ) з 4 обов’язковими предметами: українська мова, математика, історія України, іноземна мова (крім мови держави-агресора). Нововведення стосуватимуться випускників 9-х та 11-х класів з наступного навчального року.

Для початкової школи ДПА буде з меншої кількості предметів, додав нардеп.

Нагадаємо

Перший заступник міністра освіти України Андрій Вітренко повідомив, що після перемоги в Україні повернуться до повноцінного зовнішнього незалежного оцінювання. Національний мультипредметний тест – це лише особливий формат проведення ЗНО.