Спростування Румунії про перетин ракетою рф її повітряного простору на користь Україні, тому що в політичному сенсі нам вигідно залишатися єдиними "бенефіціарами" у війні проти рф.

Таку думку журналісту УНН висловив військовий експерт Олег Жданов.

“НАТО максимально дистанціюється від цього конфлікту. Пам’ятаєте інцидент з Польщею? Тут теж саме. Річ у тому, що путін добивається того, щоб НАТО втрутилося в цю війну. Він хоче підняти рівень війни, чи ранг до світової та розмовляти з Байденом, Шольцом, Макроном, але не з Зеленським. Тому путін постійно провокує НАТО, щоб вони зробили якийсь акт агресії проти російської федерації. От якби Румунія зараз визнала проліт ракети, то путін втягнув би їх в перемовний процес: надайте докази, і ще щось інше”, — розповів Жданов.

Експерт зазначив, що таким чином путін сів би за стіл перемовин з НАТО.

“А там вже, наприклад, перейшли до теми: хочете, щоб ракети не літали? Так. То давайте вирішувати питання з Україною”, — сказав Жданов.

Експерт зазначив, що судячи з ситуації, вже не за горами той час, коли російська армія почне здуватися у своїх бойових можливостях.

“Тому він робить все, щоб втягнути НАТО в цю війну”, — додав Жданов.

За його словами, ніхто не збирається розмовляти з росією.

На запитання, чи Україні на користь, що Румунія не підтверджує проліт російської ракети над країною, Жданов відповів: “Так, абсолютно вірно. Нам в політичному сенсі корисно, те що ми залишаємося єдиними бенефіціарами в цій війні з рф. Якщо росія і хотіла б піти на перемовини, то їй доведеться розмовляти тільки з Києвом”.

Міністерство оборони Румунії заявило, що ракета, запущена росією поблизу Крима, пролетіла над повітряним простором Молдови, “жодного разу не перетинаючи” повітряний простір Румунії.

Головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний в п’ятницю вранці підтвердив, що дві ракети, запущені росією з Чорного моря, перетнули повітряний простір Румунії та Республіки Молдова.

У Міноборони Молдови підтвердили інформацію про перетин російською ракетою повітряного простору країни.