Російському диктатору Володимиру Путіну може вистачити до шести років для того, щоб відновити армію та напасти на НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на аналітиків Німецького товариства зовнішньої політики

На їх думку, як тільки в Україні завершаться інтенсивні бої, то Путін може відновити армію своєї країни та озброєння за шість-десять років

"Протягом цього періоду Німеччина та НАТО повинні дати можливість своїм збройним силам стримувати та, за необхідності, боротися проти Росії. Тільки тоді вони зможуть знизити ризик виникнення нової війни у Європі", - сказано у повідомленні.

Аналітики зазначають, за цей період країни НАТО мають впливати лише на свою здатність до стримування та оборони, а не на те, чи хоче Росія розв'язати ще одну війну.

"Час, необхідний Росії для відновлення своїх збройних сил, визначає потребу НАТО у швидкості. Альянс має бути спроможним відбити напад Росії за шість років. Більш тривалі терміни вже збільшують ризик війни", - пишуть аналітики.

Окрім того, вони вважають, що НАТО необхідно задуматись не над тим чи доведеться колись вести війну проти іншої країни, а лише тим коли це трапиться.

"Альянс більше не виключає нападу Росії. Саме Росія визначає ці тимчасові рамки через поєднання давньої мотивації та підвищення військового потенціалу. Вікно для можливого російського нападу відкриється, щойно Росія повірить, що напад, наприклад, на країни Балтії, може увінчатися успіхом", – вважають у вони.