За результатами проведення саміту Україна-ЄС варто розраховувати на економічну підтримку та певні соціальні інтеграції. Про це журналісту УНН розповів політолог Григорій Перепелиця.

«Я думаю, що ми можемо розраховувати на економічну підтримку. Інтеграцію певних економічних галузей. У зв'язку з тим, що зараз у нас все одно, наприклад, торгівля з ЄС без мита базується на тимчасових договорах, то теж їх продовження є обов'язковим. Я думаю, всі розраховують на подальшу підтримку бюджету України», - розповів Перепелиця.

Він висловив впевненість, що будуть обговорюватися певні соціальні інтеграції.

«Наприклад, полегшення сполучення автомобільного між Україною та ЄС, його більша лібералізація», - сказав Перепелиця.

Експерт зауважив, що говорити про якісь глобальні зміни одразу не правильно, але покроково, на його думку, такі результати будуть 100%.

Окрім того, він прокоментував можливі результати саміту щодо теми вступу України в ЄС.

«Це не вирішиться на саміті. Це буде наближати вступ, буде пропрацьований якийсь шлях до цього вступу. Звісно, ми вже на цьому векторі. Щорічні саміти тільки цей момент наближують», - сказав він.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляв раніше, що однією з топ-тем саміту Україна-ЄС на початку лютого стануть переговори про членство України у Євросоюзі.

Прем'єр Денис Шмигаль повідомив, що цього тижня у Києві відбудеться 24-й Саміт Україна-ЄС за участі голів Єврокомісії та Європейської ради.