Українського лідера запросили виступити перед сенаторами напередодні голосування про допомогу Києву, щоб законодавці могли безпосередньо від нього почути, що саме поставлено на карту в цьому голосуванні.

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 5 грудня, за допомогою захищеного відеозв’язку виступить перед американськими сенаторами на секретному брифінгу. Про це повідомляє The Hill з посиланням на заяву лідера демократичної більшості в Сенаті США Чака Шумера.

За його словами, Зеленський має проінформувати сенаторів про стан війни в Україні, а також необхідність додаткової військової допомоги. Розмова Зеленського та сенаторів відбудеться за день до того, як в Сенаті заплановано голосувати за виділення пакета у 61 мільярд доларів для України.

"Адміністрація запросила президента Зеленського виступити перед сенаторами в рамках нашого завтрашнього секретного брифінгу, щоб ми могли безпосередньо від нього почути, що саме поставлено на карту в цьому голосуванні", - сказав Шумер.

Він також закликав усіх сенаторів були присутні на цьому важливому брифінгу.

Нагадаємо, у понеділок у Білому домі і Держдепі США виступили із закликом до Конгресу діяти якомога швидше, оскільки попереднє фінансування для допомоги Україні практично вичерпане.