Лідери обговорили двосторонню співпрацю, зокрема у сфері торгівлі, перебіг виконання попередніх домовленостей і наголосили на продовженні міжнародних контактів на різних рівнях.

Володимир Зеленський у межах Глобального саміту миру у Швейцарії провів зустріч із президентом Аргентини Хав’єром Мілеєм. Про це у суботу, 15 червня, повідомили на сайті глави української держави. 

Він подякував Хав’єру Мілею за участь у Саміті миру та відзначив широку представленість на ньому країн Латинської Америки. 

"Дуже радий бачити вас тут. Я знаю, що ваш шлях на Саміт був довгим. Але впевнений, що історія запам’ятає цей наш довгий шлях до миру. Вдячний вам", - сказав Зеленський.

Президенти обговорили подальші кроки з імплементації окремих пунктів Формули миру.

"Ми підтримуємо Україну. Ми вважаємо, що ніхто не має права нападати на іншу країну. Зараз ми маємо лише одного агресора - це Росія, і державу, яка зазнала вторгнення, - це Україна. Ми міцно підтримуємо Україну, на чому наголосили у нашому зверненні на Саміті миру", - зазначив Мілей.

Володимир Зеленський подякував колезі за нещодавнє приєднання Аргентини до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Політики також обговорили двосторонню співпрацю, зокрема у сфері торгівлі, перебіг виконання попередніх домовленостей і наголосили на продовженні міжнародних контактів на різних рівнях.

Володимир Зеленський нагородив Президента Аргентини орденом Свободи.