Володимир Зеленський і Радослав Сікорський дійшли згоди, що двосторонні відносини мають отримати новий імпульс.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, який прибув з візитом у Київ. Про це повідомила пресслужба українського лідера у п’ятницю, 22 грудня.

Президент відзначив важливість першого візиту новопризначеного очільника МЗС Польщі до України.

"Сподіваємось на відкриття нової сторінки в наших відносинах. Ми дуже сильні сусіди зі спільною історією. Ми раді вас бачити тут. Сподіваюсь, що прем’єр-міністр Польщі також знайде можливість приїхати до України за найближчої нагоди", – заявив Зеленський.

Президент України та глава МЗС Польщі дійшли згоди, що двосторонні відносини мають отримати новий імпульс, а всі проблемні питання слід вирішувати в дусі взаємної довіри та поваги.

Зеленський і Сікорський обговорили подальшу взаємодію в оборонній сфері та ключові потреби ЗСУ. Окремо йшла мова про створення спільних виробництв, а також можливості закупівлі польської зброї, яка показала результат на полі бою.

Також були обговорені питання підготовки наступної зустрічі на рівні радників лідерів держав щодо імплементації Формули миру та проведення Глобального саміту миру.