Президенти двох країн обговорять посилення підтримки Києва в протистоянні російській агресії, безпекову ситуацію в регіоні й Чорному морі, необхідні кроки для її врегулювання, а також розвиток співпраці імж країнами.

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 10 жовтня, відвідає Румунію - вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це повідомили в канцелярії президента Румунії Клауса Йоганніса.

"Візит підтверджує незмінну безумовну підтримку Румунією України в контексті незаконної війни Росії проти нашої держави, а також особливий характер двосторонніх відносин між Румунією та Україною, їхній потенціал та необхідність обговорення на найвищому рівні проєктів та питань, що становлять взаємний інтерес", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що президенти обговорять посилення підтримки Києва в протистоянні російській агресії, безпекову ситуацію в регіоні й Чорному морі, необхідні кроки для її врегулювання, а також розвиток співпраці імж країнами.

Окремо в повідомленні канцелярії румунського президента згадується питання "повного дотримання прав осіб, які належать до національних меншин".