Безпрецедентно й абсурдно – коли немає жодних часових рамок і для запрошення, і для членства України, зазначив президент.

Західні союзники обговорюють формулювання на саміті НАТО без України. Про це написав президент Володимир Зеленський у Telegram у вівторок, 11 липня.

За його словами, Україна цінує своїх союзників, нашу спільну безпеку і завжди цінує відкриту розмову.

"Україна буде представлена у Вільнюсі, на саміті НАТО. Бо це – повага. Але Україна теж заслуговує на повагу. Зараз, на шляху до Вільнюса, ми отримали сигнали про те, що обговорюються формулювання без України. І я хочу підкреслити: це формулювання тільки щодо запрошення, а не щодо членства України", – зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що безпрецедентно й абсурдно – коли немає жодних часових рамок і для запрошення, і для членства України; і коли натомість додається якесь дивне формулювання про "умови" навіть для запрошення нашої держави.

"Це схоже на те, що немає готовності ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом Альянсу. А значить, залишається можливість торгуватися членством України в НАТО – у переговорах із Росією. А для Росії це означає мотивацію й надалі продовжувати свій терор. Невизначеність – це слабкість. І я відверто обговорю це на саміті", – резюмував Зеленський.

Читайте також: