Незалежно від того, як розвиватиметься глобальний порядок денний щодо РФ, Україна матиме необхідну зброю, щоб захистити себе й союзників від російських посягань.

Після перемоги над росіянами Україна стане "донором безпеки для всієї Європи та світу". Про це у середу, 28 червня заявив президент України Володимир Зеленський представляючи орієнтири Української доктрини на пленарному засіданні Верховної Ради з нагоди Дня Конституції України.

"НАТО гарантуватиме безпеку для України, а наші сили оборони й безпеки гарантуватимуть безпеку та захист для інших членів НАТО", - сказав Зеленський про можливу роль України у НАТО. 

За словами президента, уже зараз ніхто не сумнівається, що Україна здатна захистити себе та своїх союзників. 

"По-друге, кожен у світі бачив, що війна Росії проти України є неспровокованою та злочинною. Вступ України в НАТО буде потужним сигналом світу, що це Альянс, який захищає й захистить, і це Альянс, який має досвід переможців і моральну перевагу переможців - переможців у цілком справедливій обороні", - акцентував Володимир Зеленський. 

На його переконання, після перемоги України над агресором союзники хотітимуть, щоб українські бойові бригади розміщувалися на землі наших сусідів. 

"Бо Україна - це країна сили, усі це бачать", - вказав президент. 

Він також зазначив, що Україна вже історично зміцнила Євросоюз і надала європейському єднанню такої сили, якої в нього ніколи не було. 

"Кожен постулат, заради якого був створений Євросоюз, на сьогодні працює по максимуму за весь час його існування. Європейські цінності ще ніколи не були такими дієвими, як зараз. Український компонент - це те, чого не вистачало Євросоюзу. І це вже не мрія - це реальність", - заявив він. 

Президент підкреслив, що Україна цьогоріч має розпочати діалог щодо повноправного членства в ЄС. 

"Євросоюз - це економічна та інституційна безпека для України. А Україна для Євросоюзу - це чинник єднання", - зазначив Володимир Зеленський. 

Читайте також:
Зеленський попросив у НАТО 1% танків і літаків
Зеленський попросив у НАТО 1% танків і літаків
Зеленський звернувся до країн-членів НАТО
Зеленський: Без України ЄС буде слабнути
Зеленський закликав негайно вирішити питання вступу України в НАТО
Зеленський про Меркель: Я від неї очікував більшого