Президент подякував королівській родині, норвезькому народу, уряду й парламенту за потужну гуманітарну, фінансову та військову допомогу Україні.

У межах офіційного візиту президента України до Норвегії 13 грудня відбулась аудієнція Володимира Зеленського в Короля Гаральда V, а також у членів королівської родини - королеви Соні, кронпринца Гокона та кронпринцеси Метте-Маріт. Про це повідомляється на сайті глави держави.

Зазначається, що Зеленський високо оцінив особисту підтримку з боку королівської родини українських громадян, які знайшли в Норвегії прихисток від війни.

"Ваш візит до центру розміщення українських біженців у перші дні повномасштабного вторгнення в Україну став надзвичайно потужним сигналом підтримки нашого народу з боку Норвегії. Дякуємо Вашій Величності за це", - заявив президент.

Він подякував норвезькому народу, уряду й парламенту за потужну гуманітарну, фінансову та військову допомогу нашій країні, а також за започаткування Норвегією в лютому 2023 року масштабної п’ятирічної програми підтримки для України.

У королівському палаці також відбулася зустріч президента Володимира Зеленського та короля Норвегії Гаральда V з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо.