Президент заявив, що він має захищати всі території України, тому перемогою буде відступ ворога з усіх українських земель.

Президент України Володимир Зеленський наголошує: чим більше Росія відступить, тим вона буде слабкіша. Про це голова держави заявив під час своєї підсумкової прес-конференції у вівторок, 19 грудня.

Таким чином український лідер відповів на запитання, що для нього особисто є перемогою.

"На цій посаді я маю захищати нашу державу згідно нашої Конституції. Всю її територію. А вся наша територія – з окупованим Донбасом і Кримом. Тому я можу це тільки так сприймати", - пояснив він.

Водночас він додав, що "люди поділилися" в питанні того, що є перемогою.

"Хтось почав говорити: "Та давай тут вже (зупинимось - ред.), де ми знаходимось, - це вже перемога, нас не окупували". Коли ти приїжджаєш у Сполучені Штати або в Європейський Союз: "Те, що Росія вас не змогла зруйнувати, - це вже перемога! У вас залишилася держава, ідентичність, ви все повернете згодом", - сказав Зеленський.

Президент додав, що він зі скепсимом ставиться до цього, і вважає, що Україна повинна боротися.

"Тому що ніхто не гарантує, що якщо навіть завтра ми дійдемо до тієї лінії, де ця навала почалася… І якщо так вийде, то, а що далі? Як буде далі? Які гарантії безпеки ми отримаємо? Хто гарантує, що буде безпека з Росією?" - поставив риторичне запитання голова держави.