Зеленський переконаний, що Росія продовжуватиме робити "вкидання" щодо невизнаного Придністров'я.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія може розпочати вторгнення до інших країн, оскільки главі Кремля Володимиру Путіну необхідно продемонструвати успіх. Про це він сказав під час прес-конференції 24 лютого.

"Я вважаю, що це можливо, і це може статися. Я можу пояснити. Президенту Путіну треба показувати успіх і перемоги. Удачі на полі бою в Україні не відбудеться, масованого реваншу не вийде, принаймні ми боротимемося... Тому йому доведеться показувати успіх. Усі розуміють, що він може бути там, де є слабке місце", - зазначив Зеленський.

Президент додав, що потенційними цілями для Росії можуть стати ті країни, які до цього були під впливом Москви ще за радянських часів, або держави з внутрішніми конфліктами, де є сепаратні інституції.

Як приклад, Зеленський навів Молдову. Він нагадаємо, що розвідка України перехопила документ про плани РФ змінити там владу, його вже передали президенту Майї Санду.

"А тепер подумайте, як вони це (змінити владу в Молдові - ред.) можуть зробити? Як? Де їхні кордони з Молдовою? Я їх не бачу. Тобто має бути висадка. А де вона може бути? Ми говоримо про атаку з Придністров'я чи атаці Кишинева. Вони можуть зробити та розвивати цей напрямок", - заявив президент.

Зеленський переконаний, що Росія продовжуватиме робити "вкидання" щодо невизнаного Придністров'я.

"Зараз вони вкидають, що ситуація на кордоні, на контактній лінії Придністров'я та України, що є якісь непорозуміння і постріли. І вони закидають цю інформацію через медіа, що Україна збирається зайти на територію Придністров'я. Для чого це робиться? Вони чітко розуміють, що ми поважаємо територіальну цілісність Молдови і ми вважаємо, що територія Придністров'я – це територія незалежної держави Молдова, і вони провокують постійно, від початку війни були з території Придністров'я постріли в наш бік, вони хотіли, щоб ми зайшли. І я говорив, щоб Молдова думала про це і думала, як вирішити це питання", - наголосив президент України.