Кількість загиблих у Харкові через ракетну атаку ворога зросла до шести осіб. Ще 11 людей отримали поранення.

Російські агресори здійснили надзвичайно жорстоку атаку проти міст Харків і Люботин. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram в четвер, 23 травня.

"За попередніми даними, одразу 15 ракет. На жаль, є вбиті та постраждалі. Екстрені служби вже на місцях влучань, і кожному, хто постраждав, буде надана необхідна допомога", – написав він.

Зеленський зазначив, що російські терористи користуються тим, що Україна досі позбавлена достатнього захисту ППО та надійної можливості знищувати пускові установки терористів саме там, де вони розташовані, – поблизу наших кордонів.

"І це слабкість – не наша слабкість, а світу, який уже третій рік не наважується поводитися з терористами саме так, як вони на це заслуговують", – зазначив український лідер.

За словамиЗеленського, терор усюди повинен програвати – у будь-яких умовах і на будь-якому континенті.

"І це наш спільний обов’язок – усіх у світі, хто має змогу захищати життя від терору. Україна робить усе, що може. Дякую кожному, хто нам допомагає. Але потрібно більше рішучості. І саме від лідерів світу", – резюмував він.

Тим часом очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у Telegram, що за останніми даними росіяни вбили у Харкові шість мирних мешканців, ще 11 людей отримали поранення.

 

Пресслужба президента України