Президент зазначив, що нині країна сподівається мужності лідерів Північноатлантичного союзу визнати цей факт.

Український президент Володимир Зеленський зазначає, що Україна вже тепер захищає простір свободи в НАТО і тільки чекає мужності лідерів Альянсу це визнати. Про це лідер країни сказав у своєму відеовиступі на відкритті в Лондоні конференції з відновлення України в середу, 21 червня.

"Україні вже вдалося зробити ЄС таким єдиним, як ніколи раніше. Це справді єдність цінностей, яка знайшла відображення в багатьох політичних, економічних, санкційних і гуманітарних рішеннях. Україна задіяла всю ту силу солідарності, заради якої ЄС був задуманий. І Україна також активізує моральну силу НАТО", - наголосив голова держави.

За його словами, "так само, як Україна вже належить до ціннісного простору ЄС", так само вона "вже належить до безпекового простору НАТО".

"Так само, як Україна вже є частиною спільного ринку ЄС і перебуває на шляху до повноправного членства, ми вже захищаємо спільний простір свободи в Північноатлантичному союзі і лише чекаємо на мужність лідерів Північноатлантичного союзу, щоб політично визнати цю реальність", - додав Зеленський.

Президент додав, що Україна розвиває "міцні двосторонні союзи з такими лідерами демократичного світу, як Велика Британія, США, всі члени ЄС, Канада, Японія, Австралія".

"І це дає нам нові сили в обороні, економіці та глобальній перспективі демократії. Ми будуємо наші союзи і таким чином зберігаємо той рівень свободи, до якого звик наш народ", - резюмував він.