Президенти наголосили на необхідності продовження експортної зернової угоди і можливості її розширення на інші порти України.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Турецької Республіки Реджепом Тайїпом Ердоганом. Про це повідомляє прес-служба президента України.

Повідомляється, що президенти наголосили на необхідності продовження експортної зернової угоди і можливості її розширення на інші порти України, а також підтримали подальшу дію української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine.

Зеленський подякував Ердогану за організацію зустрічі омбудсменів України, Туреччини і Росії в Анкарі. Глава Української держави висловив сподівання на сприяння Турецької Республіки у поверненні в Україну політичних в'язнів Кремля, заручників, військовополонених і депортованих дітей.

Крім того, президенти детально обговорили необхідні дипломатичні зусилля з реалізації Формули миру.

Ердоган також висловив співчуття у зв'язку з авіакатастрофою у Броварах і відзначив допомогу українського МВС під час лісових пожеж у Туреччині у 2021 році, а також значний особистий внесок міністра Дениса Монастирського в оборону України від російської агресії.