Посадові особи можуть виїжджати за кордон виключно з метою службового відрядження для розв'язання питань, які необхідні саме Україні, але існують і винятки, про це розповів прессекретар ДПСУ Андрій Демченко в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини», передає УНН з посиланням на сторінку у Telegram Держприкордонслужби.

"Посадові особи можуть виїжджати за кордон виключно з метою службового відрядження для вирішення питань, які необхідні саме Україні. Проте є і винятки", – повідомив прессекретар ДПСУ Андрій Демченко.

Зміни які вніс уряд до постанови, мають перелік винятків, а саме:

  • У разі коли жінка або чоловік, який є одиноким батьком, можуть у виняткових випадках прослідувати до своїх дітей віком до 18 років (включно), які знаходяться за кордоном, або для супроводження таких дітей для виїзду за межі України. До того ж під час перетину кордону такі особи повинні мати з собою підтвердження того, з якою метою вони слідують.
  • У разі, коли виїзд здійснюється для лікування за кордоном, за наявності документів, які дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну, та листа Міністра охорони здоров’я, а також на підставі окремого рішення Голови ДПСУ, у разі якщо за кордоном помер один із членів сім’ї особи першого або другого ступеня споріднення.

Прессекретар Держприкордонслужби підкреслив, що: «Привілеїв не має. Зміни стосуються і жінок і чоловіків. Всі норми чітко прописані в змінах до Постанови №57 і прикордонники ними керуватимуться».